Covid-19 Sneltest

Corona Thuis Test

Voordelen van de Sneltest

 • Binnen 15 minuten de uitslag
 • Betrouwbaarheid van meer dan 96%
 • Snel vaststellen of je Corona vrij bent
 • Makkelijk uit te voeren
 • Indien negatief niet onnodig in quarantaine

Betrouwbaar Testresultaat

SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test is een hulpmiddel bij het vaststellen van actieve infecties met het coronavirus. Het spoort de eiwitten (zogeheten “antigenen”) op die zich aan de oppervlakte van coronavirusdeeltjes bevinden. De test is 96% nauwkeurig.

Een positieve uitslag is een duidelijke indicatie dat de geteste persoon besmet is met het Coronavirus en tevens besmettelijk voor anderen.

De SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test dient te worden uitgevoerd met een slijmmonster uit de neus. Binnen 15-20 minuten na het afnemen van de test zal de test uitwijzen of er virusproteïnen in het neusslijm aanwezig zijn. Als er virusproteïnen zijn aangetroffen, verschijnen er twee paarsrode strepen in de test kit. 

We willen voorkomen dat Covid-19 positieve mensen na een niet goed afgenomen test het idee hebben dat ze niemand kunnen besmetten. Een negatief testresultaat betekent dat de geteste persoon hoogstwaarschijnlijk niet besmettelijk is. Het betekent echter niet per se dat de geteste persoon niet besmet is en is daarnaast afhankelijk van een goed afgenomen test. Voor het aflezen van de resultaten is geen laboratoriumapparatuur nodig.

96% Betrouwbaar; (Specificiteit: 99.3%; Sensitiviteit: 92,00%) Afnamemateriaal: nasopharynx swab; CE markering; Geregistreerd in Europa: in-vitro diagnostica als medisch hulpmiddel (Richtlijn 98/79/EG)

De SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test is vervaardigd door Lepu Medical BV, een in Europa gevestigde onderneming met het hoofdkantoor in Nederland en maakt deel uit van de holding Lepu Medical Technology. Lepu Medical Technology behoort tot de top 10 bedrijven in medische hulpmiddelen ter wereld.

Instructievideo

Instructievideo

SARS-COVID-2 Antigene Sneltest in het Nieuws

Covid sneltest scholen

MIDDELBARE SCHOLEN WILLEN DUIDELIJKHEID, OOSTENRIJK ZET SNELTESTEN IN

Middelbare scholen willen van het kabinet nu snel weten of onderwijs geven wel of niet veilig kan, na 9 februari. Ze willen duidelijkheid, zeker na de uitspraken van twee OMT-leden afgelopen vrijdag in Nieuwsuur.

> Link naar de publicatie

ANTIGEEN SNELTEST OOK BETROUWBAAR BIJ SCREENING VAN MENSEN ZONDER KLACHTEN

Antigeen sneltest ook betrouwbaar bij screening van mensen zonder klachten Het snel kunnen vaststellen van een corona-infectie en snelle contactopsporing zijn essentieel voor het beheersen van de huidige pandemie.

> Link naar de publicatie

SNELTEST GEEFT BINNEN EEN KWARTIER DE UITSLAG

De sneltest op basis van antigenen werkt goed genoeg om te gaan gebruiken als Covid-19-test. Dat blijkt uit onderzoek dat het UMC Utrecht samen met de GGD Utrecht de afgelopen weken uitvoerde.

> Link naar de publicatie

Over de SARS-COVID Antigene Sneltest

Deze Covid-19 antigeen test meet de aanwezigheid van eiwitten die op het oppervlakte van het virus zitten; antigenen. De sneltest is qua testprincipe te vergelijken met een zwangerschapstest. De afgenomen wattenstok gaat in de test-kit met vloeistof en je druppelt dat op een teststrookje. Hierop is al na een kwartier de uitslag te zien.

De test geeft een betrouwbare en specifieke indicatie van de aanwezigheid van antigenen oftewel aanwezigheid van het virus bij de geteste persoon. Negatieve resultaten sluiten een infectie met SARS-CoV-2 echter niet uit en kunnen niet worden gebruikt als enige uitgangspunt voor behandeling of andere besluitvorming. Negatieve resultaten moeten ten alle tijden worden gecombineerd met klinische observaties, patiëntgeschiedenis en epidemiologische informatie. We willen voorkomen dat Covid-19 positieve mensen na een niet goed afgenomen test het idee hebben dat ze niemand kunnen besmetten.

 • Een in-vitro diagnostische sneltest (swap van keelholte achter de neus)voor de kwalitatieve detectie van SARS-CoV-2-antigeen (Ag) in menselijkenasofaryngeale uitstrijkjes van personen die voldoen aan de klinische en/ofepidemiologische criteria voor COVID-19
 • Uitstrijkje van de nasopharynx (is het bovenste deel van de keelholteachter de neus)
 • De test levert voorlopige testresultaten. Negatieve resultaten sluiten een infectie met SARS-CoV-2 niet uit en kunnen niet worden gebruikt als enige uitgangspunt voor behandeling of andere besluitvorming. Negatieve resultaten moeten worden gecombineerd met klinische observaties, de patiëntgeschiedenis en epidemiologische informatie
 • Betrouwbare test met hoge prestaties: gevoeligheid: 92%, specificiteit: 99,3%
 • De test is bedoeld voor patiënten die verdacht worden van een huidige COVID-19-infectie Snelle antwoorden voor patiënten: testresultaten in 15-20 minuten
 • Toegankelijke oplossing maakt testen thuis of op het werk mogelijk
 • De test is niet bedoeld om te worden gebruikt als donorscreeningtest voor SARS-CoV-2
 • European Representative: Lepu Medical (Europe) Cooperatief U.A. Abe Lenstra Boulevard 36, 8448 JB, Heerenveen,The Netherlands

Covid-19 LEPU-Medical Sneltest in Gebruik

In Oostenrijk zijn op scholen al meer dan 1 miljoen LEPU-Medical sneltesten afgenomen.

Samenvatting Handleiding

Download Validatierapporten


Klinisch Validatierapport
Conform
iteitsverklaring
Material Safety Data sheet